Zahřát se v sychravých zimních měsících lze jistě mnoha způsoby, jedním z velmi příjemných je douškem brandy. Toto obecné označení vinných destilátů vychází z nizozemského brandewijn, tedy doslovně vypálené víno. A jak je víno považováno za ušlechtilý nápoj, tak i destiláty z něj požívají vysoké prestiže.

Nejslavnější a nejdražší pálenky světa jsou právě vínovice, často vyzrávané v sudech i několik desítek let. Mnohá slavná vína, jako portské či madeira, jsou fortifikována, posílena, právě pomocí brandy. Podíl vinné pálenky jim v minulosti umožňoval snáze přestát dlouhé cesty. Kvalitní brandy je pak tím nejlepším způsobem, jak zakončit dobré menu - ideálním digestivem.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se