Průhledný House NA v Tokiu navrhl Sou Fujimoto
Foto: Iwan Baan
Mladý japonský pár chtěl žít, jako kočovníci. Japonský architekt Sou Fujimoto jim navrhl multiúrovňový House NA, v němž mohou libovolně přeskakovat takzvaně z větve na větev. Téměř kompletně průhledná vila sestává z dvacítky samostatných plošin a nabízí život jako na stromě.

Mezi nahuštěnými řadami tradičních, betonových domků na Tokijském předměstí působí House NA jako z jiného světa. Prosklená vila od japonského architekta Sou Fujimota připomíná změť kvádrových konstrukcí, bez ladu a skladu nakupených na sebe.

Neobvyklé bydlení slouží mladému páru, který chtěl uvnitř vlastního domu žít jako kočovníci. Cestovat z jedné strany domu na druhou, přičemž se pokaždé budou nacházet v odlišném prostředí.

Fujimoto jejich přání vyšel maximálně vstříc a navrhl pro ně obytný prostor, jenž sám popisuje jako "jednotu oddělení a sjednocení".

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.