V minipivovaru v areálu Plzeňského Prazdroje se testují všechny zdejší novinky. Ve srovnání s obrovskými nádobami, kde se o kousek dál vaří Gambrinus, vypadají tak trochu jako hračka pro panenky. My jsme si sem ale nepřišli hrát, máme tu důležitý úkol. Uvařit pivo, které by se dalo pít.

K dispozici máme kromě minipivovaru dostatek sladu a chmele na dva sudy piva, tedy akorát jedna várka, která se na tomto zařízení dá uvařit. Ve srovnání s tím, jak vaří pivo velké průmyslové pivovary, je to jako kapka v moři. "V Prazdroji je jedna várka 600 hektolitrů, v Gambrinu 840 hektolitrů," uvádí na pravou míru náš pocit, že hektolitr je pořádná dávka na jeden experiment, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se