Ilustrační foto - pivo
Foto: Shutterstock
Zlatý věk českého pivovarnictví je 19. století. Během padesáti let byly založeny prakticky všechny velké pivovary, které vaří dodnes. Na začátku válcoval dovoz z Bavor a Saska nekvalitní domácí výrobu, na konci bylo české pivo pojem, uznávaný v Evropě i za mořem. Jaké příběhy stojí za třemi českými pivovary?
Už přes 150 let je české pivo jedním z nejúspěšnějších českých produktů. Žádný jiný český výrobek se tak dobře nevyváží a žádný nemá tak dobrou pověst.
Je to fenomenální úspěch a jeho kořeny sahají až do 19. století. Víte, jak v té době začaly pivovary, které v té vznikly na zelené louce a dodnes dodávají pivo nejen do českých hospod?
HN
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Máte již předplatné? Přihlaste se.