Zimní festival o tomto víkendu oslaví pivo malých pivovarů v Oslavanech.
Foto: Thinkstock.com
15. 8. 2012 13:20
Sdílet
Nefiltrovaná, kvasnicová nebo nepasterizovaná piva nabízí už pomalu každá hospoda. Co vám ale načepují do půllitru, když si je objednáte? Víte, jaké pivo těmito pojmy pivovarští označují?
Trochu jiná piva jsou v kurzu. Ať jde o piva z malých pivovarů, minipivovarů, piva nefiltrovaná, nepasterizovaná, kvasinková... Co vlastně slibuje pivo, na které hospoda láká takovou reklamou? Jaký zážitek od něj očekávat ve srovnání s oblíbenou výčepní klasikou?
Nefiltrované pivo
Jde o pivo, které neprošlo jednou z (mnoha) fází na pivovarské „výrobní lince“, tedy filtrací. Mělo by se k pípě dostat v takovém stavu, v jakém opouští ležácké tanky. Nefiltrované neznamená na rozdíl od mínění mnohých prakticky co kvasnicové pivo. Proč?
HN
Ještě na vás čeká
90
% článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.
Zadejte prosím platný e-mail.Tento e-mail je již použit. Zadejte jiný nebo se přihlaste
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.
Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.
Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.
Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:
Platba kartou
Rychlá online platba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.