Dort v olomoucké kavárně Café Sant' Angelo
Foto: Shutterstock
Těžké máslové dorty nebo hutné větrníky už příliš nelákají. Procházka po špičkových cukrárnách dokládá, že v kurzu jsou dnes lehké, rafinované dortíky s ovocným pyré nebo kvalitní čokoládou. Týdeník Ekonom doporučuje, kde je v Praze ochutnat.

Poprvé mě na makronky, křehké bílkovomandlové skořápky spojené krémem, před zhruba třemi lety do cukrárny Café Saint-Tropez poslal můj známý. Dnes je z ní už vyhlášená francouzská cukrárna v pasáži u Nováků ve Vodičkově ulici. A makronky tady stále mají bezkonkurenčně nejlepší v Praze. Jsou dílem amatérské cukrářky Ivety Fabešové, jejíž tvář známe z televizního pořadu Na nože.

Dorty v cukrárně Saint-Tropez peče Jean François Musso, manžel spolumajitelky Nadine Musso, která dříve provozovala kavárnu Passion Chocolate v Italské ulici. Všechny zdejší dezerty a dortíky jsou naprostou špičkou. Za ochutnání ale určitě stojí letní novinka - dortík z pěny z bílé čokolády s mučenkovým želé. Nezklame ani klasika, jako je například Fleur de Provence, našlehaný francouzský nugát s meruňkou a levandulí na mandlovém korpusu, nebo třeba ovocné tartaletky, croissanty nebo obrácené koláče Tarte Tatin.

HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.