Natrouhané okurky zalité zředěným jogurtem nebo podmáslím jsou v letních parnech velmi osvěžující.
Foto: Johana Pošová
Máte v práci jenom rychlovarnou konvici, a přesto si chcete uvařit? Není to tak těžké. Za pár minut máte hotovou pošírovanou rybu, mladé listy špenátu či mangoldu nebo osvěžující studenou polévku z okurek.

Je mi trochu záhadou, jak je možné, že se k receptu na studenou okurkovou polévku dostávám až během třetího léta, co píšu seriál o sezonních surovinách. Je to jeden z receptů, bez nichž bych nedokázala o duševním ani fyzickém zdraví přežít tu část léta, co trávím v redakci.

V našem vydavatelství jsou v každém patře jedna či dvě mikrovlnné trouby a rychlovarná konvice. Úplně v přízemí máme ještě jednu elektrickou dvojplotýnku; tu však, pokud vím, používá jenom kolegyně Zuzka Kubátová na vaření kávy v kafetiéře a potom ještě jeden z našich pánů vrátných, který si na ní v pozdních hodinách smaží topinky.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.