Cenu biopotravin zvedají méně intenzivní metody hospodaření i větší objem lidské práce.
Foto: Shutterstock
Jsou biopotraviny pro člověka, který je kupuje, zdravější než "nebio"? Na tom se vědci stále jednoznačně neshodli. To ale není argument, proč je nekupovat. Co to znamená, když se řekne bio, a proč má smysl za něj utrácet?

Obecný názor na biopotraviny se pohybuje ode zdi ke zdi. Na jednu stranu je lidé vynášejí až do nebes a považují je za to nejlepší a nejzdravější, co si člověk může dopřát. Na druhou stranu jim dávají nálepku předraženého zboží, které člověku nepřináší žádný zvláštní prospěch.

Na otázku, co je vlastně bio, ale podle několika různých průzkumů z posledních let umí odpovědět méně lidí, než kolik jich má názor na jejich přínos pro člověka. Podle průzkumů, které si zadalo Ministerstvo zemědělství, znamená pro většinu dotázaných biopotravina především potravinu bez chemie a očekává od ní, že bude zdravější než tzv. konvenční potraviny.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.