Majitel Domu kávy na pražské Letné Tomáš Bilík
Foto: HN – Michaela Hasíková
Hlavně jde o dobré kafe, říká Tomáš Bilík, který šest let vaří a prodává kávu v suterénu letenského činžáku. Povědomí Čechů o dobré kávě podle něj není dobré. Proč? Třeba to, jak automaticky přijímají velké či malé espresso v nápojových lístcích některých kaváren. Espresso je prostě jen jedno.

Nechci všechny zákazníky na světě, zdůrazňuje Tomáš Bilík. Není tradiční kavárník, jeho Dům kávy v suterénu letenského činžáku je spíš obchodem, kde si lidé mohou také nechat uvařit espresso, cappuccino nebo namíchat docela jiný drink. Základem jeho podniku ale je dobrá a kvalitní káva. Ovšem ani to nemusí zákazníkům vždycky stačit.

"Jeden pán mi tady dupal na schodech, že mu toho turka prostě musím udělat. Snažil jsem se mu vysvětlit, že si podle mě neváží svého zdraví," vypráví podnikatel, který už šest let v zapadlé Jirečkově ulici úspěšně propojuje vaření kávy s prodáváním domácích kávovarů, konvic nebo balených zrnek a směsí. Bilíkova prodejna patří v Praze mezi nejuznávanější podniky svého druhu, zaměstnává například úspěšného pražského baristu Jakuba Hartla.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.