Jak chutná Španělsko? Nejen po chorizu, olivách a červeném vínu, ale také po sušeném vepřovém. A ne jen tak ledajakém. Jamón iberico, šunka z černých iberských prasat, překvapí při prvním seznámení ve srovnání nejen výraznými proužky tuku v textuře masa, ale především jedinečnou chutí i aromatem.

Na jazyku se totiž rozplývá s intenzivním vjemem žaludů, krmiva, typického právě jen pro region severozápadního Španělska. Speciální je i černé iberské prase, které do antické provincie Hiberia importovali se svým zbožím snad už starověcí Féničané mnohem dříve, než Slované doputovali k hoře Říp, aby tu mohli domestikovat prvního českého vepříka,  nikde jinde v Evropě nepotkáte.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se