Jan Hlaváček, vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.
Foto: HN – Michaela Hasíková
Rodinnou tradici sládků má dnešní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Jan Hlaváček denně na očích. Ani se nemusí moc rozhlížet. Kancelář, kde v historické budově plzeňského pivovaru úřaduje, sloužila totiž před lety jako ložnice bytu jeho dědečka - pivovarského sládka a posléze ředitele pivovaru Gambrinus Františka Hlaváčka.

Jan Hlaváček je už z páté generace Hlaváčků-pivovarníků. Jeho předchůdci pivo vařili, ale i zastávali manažerské posty - jako třeba Janův otec Ivo Hlaváček, který v Plzeňském Prazdroji působil přes třicet let a do roku 1987 celý podnik řídil.

"Mít předky v pivovaru, kde děláte, není jenom výhoda. Člověk je víc pod drobnohledem, co se u jiného přejde, na to se u mě hledí jinak. Ale naopak z toho, že jsem se v pivovaru vlastně narodil a žil v něm, vyplývaly i výhody. Znal jsem lidi a prostředí. Už když jsem nastupoval, věděl jsem, kdo je kdo, na koho se obrátit o pomoc a na koho si dát pozor," říká Jan, který je mladší ze synů Ivo Hlaváčka.

HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.