Slávky se začínají vyvíjet jako larvy, dokud nejsou dostatečně těžké, aby klesly na dno moře. Tam jim narostou tuhá vlákna. V hlubině se krmí planktonem a rychle rostou. Po dvou až třech letech se "sklízejí". V Evropě jsou nejlepší slávky z jižní Francie (vyhlášená je vesnice Bouzigues) nebo z míst mezi severním pobřežím Belgie a západním pobřežím Nizozemí.
Ultrazpracované potraviny jsou všude. Přetékají jimi police supermarketů a tvoří většinu kalorií, které průměrný člověk za den zkonzumuje. Jenže podle různých studií právě tento typ stravy způsobuje vyšší riziko kardiovaskulárních nemocí, cukrovky,...
Ultrazpracované potraviny jsou všude. Přetékají jimi police supermarketů a tvoří většinu kalorií, které průměrný člověk za den zkonzumuje. Jenže podle různých studií právě tento typ stravy způsobuje vyšší riziko kardiovaskulárních nemocí, cukrovky,...