Bruno Clement se nikdy neučil na kuchaře, přesto získal michelinskou hvězdu a ve svém oboru je považován za krále. Krále lanýžů. Houby, které rostou kolem 30 centimetrů pod zemí jen v několika málo lokalitách, patří k nejdražším delikatesám na světě a Bruno Clement přijel do Prahy, aby je učil vařit v pražské restauraci s výstižným názvem La Truffe, tedy Lanýž.

Bruno Clement ve své restuaraci La Campagne Mariette každý rok zpracuje kolem sedmi tisíc kilogramů různých druhů lanýžů, jeho podnik má obrat téměř 4 miliony euro ročně. Profil světoznámého francouzského šéfkuchaře najdete dnes v Hospodářských novinách. Jako předkrm nyní nabízíme tři jednoduché recepty od kuchařského mistra, který měl být původně právníkem. Ještě že se jím nestal.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se