Výběr francouzských sýrů. K beaujolais se nejvíce hodí chuť plísňových a měkkých zrajících sýrů.
Foto: Shutterstock
Jak vítají nové víno v kraji, kde vyrostlo? Na stole nesmí chybět bažant, domácí paštika nebo jambon perillé. A samozřejmě francouzské sýry.

Otevření první lahve mladého vína je událost, kterou Francouzi na rozdíl od Čechů netráví na koštech pod širým nebem. O půlnoci ze středy na třetí listopadový čtvrtek mají restaurace zvláště v kraji Beaujolais plno. "Restaurace je rezervovaná. Na hosty tu čeká občerstvení podávané většinou formou studeného bufetu," říká Vladimír Honzák, šéfkuchař pražské restaurace La Gare.

Hosté kteří si v restauraci rezervují místo, si zároveň platí neomezenou konzumaci - a k tomu většinou první láhev mladého beaujolais: "Restaurace přímo v kraji Beaujolais bývají plné. Ty nejvyhlášenější mívají rezervace na rok dopředu."

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.