Když se řekne Paukert, každý si vybaví jen chlebíček. Ještě asi chvilku potrvá, než si lidé zvyknou, že nabízíme i čokoládu, říká Radim Bobek, spolumajitel lahůdkářství.
Foto: HN – Lukáš Bíba
Od roku 2008 má slavné lahůdkářství nové majitele. Snaha obměnit sortiment nevychází, lidé žádají klasiku. V menu mají kromě denních nabídek i stálé pokrmy. Když není řízek, je problém, říká Radim Bobek, nový provozovatel lahůdkářství.

Na chlebíček k Paukertovi si rád zašel už Vlasta Burian, Jan Werich i Karel Čapek. Proslulou delikatesou však nepohrdla ani Ema Destinová či Adina Mandlová. Vyhlášené lahůdkářství má své místo na Národní třídě už téměř sto let, manželé Jan a Štěpánka Paukertovi jej poprvé otevřeli roku 1916.

Podnik přežil první i druhou světovou válku, v roce 1952 o něj však Paukertovi vlivem tehdejšího režimu přišli a až roku 1991 jej rodina získala zpět. Provozu se ujal Richard Švec, nevlastní syn Jana Paukerta mladšího. Nedařilo se mu, a proto se rozhodl rodinnou tradici přerušit a lahůdkářství pronajmout.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.