Kromě výjimečných kousků masa, jako je jelení svíčková nebo srnčí hřbet, je třeba zvěřinu před finální úpravou naložit. Do čeho? Možností je samozřejmě více.

"Ideální například na kance nebo na jelení ragú je směs kořenové zeleniny, černého pepře, bobkového listu a roztlučeného jalovce. K tomu červené víno a trochu oleje a nálož, která funguje, je hotová," říká Milan Hořejš.

Nakládat se maso dá i do mléka, to zjemní typicky zvěřinovou chuť. To by mohlo prospět například u kance, nejaromatičtějšího masa z volně žijících zvířat. Nejjemnější "zvěřinovou" chuť má daněk.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se