Ilustrační foto.
Foto: Shutterstock
České máslo mizí z pultů obchodů, rapidně přibývá toho dovezeného. Pro zákazníky se tím regály s máslem mění v nepřehlednou džungli, neboť na importované máslo neplatí přísné tuzemské normy. Situaci ještě komplikují směsné tuky, které se jako máslo jenom tváří a obchody je nabízejí v regálech s cedulí Mléčné výrobky.

Cena másla začala mít v českých obchodech v poslední době neuvěřitelný rozptyl. Každý, kdo často peče nebo si máslo prostě rád maže na chleba, si toho musel všimnout. Čtvrtkilové balení můžete koupit za šestadvacet korun, ale také za devětatřicet. Pokud sáhnete po máslech speciálních, bude horní hranice ceny klidně dvojnásobná.

Jak je to možné? A jak je možné, že v některých obchodech vůbec nemají české máslo a vy musíte vybírat třeba ze tří polských? A jak vůbec vybrat to dobré? Svět másla je pro běžného spotřebitele džunglí složenou z mnoha bílých kostek o váze 250 gramů. Následující text je průvodcem, díky němuž se v tomto pralese už neztratíte.

reklama
HN

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.