Nové brambory
Foto: J.P.
Můžete je jíst samotné, jenom s rozpuštěným máslem, posypané bylinkami, zapečené se smetanou nebo plněné podle chuti. Nové brambory jsou v letní sezoně surovinou, která vás u sporáku zbytečně nezdrží, a přitom nezačne nudit.

S novými bramborami je méně práce než s těmi starými, je z nich méně odpadu a uvnitř se skrývá víc vitaminů. Od jara si tedy do kuchyně žádné jiné nepouštím.

Přivítání s první úrodou pokaždé začíná stejně: uvařím je ve slupce a servíruji jenom s máslem a sklenicí kefíru nebo podmáslí. Přesně takhle to bývalo u mých rodičů. Táta, který je národopisec, navíc občas prosadil společnou mísu, ze které si všichni brali a přehazovali pálící brambory mezi rukama. Hlavně nás děti tahle hra na chalupníky z devatenáctého století dost bavila.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.