Jakmile se pod nevzhledné listy rebarbory podíváte pozorněji a uvidíte šlahouny v tmavě červeném a jasně zeleném odstínu, tak už na ně možná chuť mít začnete. Syrové jsou ostře kyselé, až to svírá ústa, tato zdánlivá nevýhoda se však při vaření či pečení stává výhodou. Rebarbora skvěle osvěží celou škálu sladkých letních jídel.

Než se rebarbora vyvinula v evropskou dezertovou stálici, chvíli to trvalo. V Himálaji, odkud původně pochází, ji zdejší doktoři tradičně ordinovali na čištění krve a zlepšení trávení.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se