MG 6993
Medvědí česnek je bylinka, která dodá jídlu charakteristické aroma, ale v jemnějším tónu, než jak tomu bývá u česneku klasického. Titus Eliáš jím zpestřil chuť květákové polévky a petrželového pyré servírovaného k vepřové pečeni.

Dnes vaří
Titus Eliáš šéfkuchař restaurace Na kopci

V dubnu a květnu roste medvědí česnek na mnoha místech v Česku, třeba v Praze se s ním setkáte na petřínském kopci, zejména v jeho horní části. Jediným rizikem při sběru této bylinky může být její podobnost s konvalinkou. Jejich listy se totiž dají snadno zaměnit. Určující je proto aroma: listy medvědího česneku mají nezaměnitelnou česnekovou vůni. Zcela bezpečně je pak pořídíte u zelináře.

HN

Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Máte již předplatné? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.